IcoPetroffInfoLux.com

Скандали, коментари, анализи

 

 

Арт рок център  

 

концерти,  

мероприятия и  

набиране на рок  

музиканти за изяви  

Господари на ефира, извинете се! Слугинажа на господарите се държат като неудовлетворени мъжоженки.

Написана от

Ние, долуподписаните граждани, настояваме за незабавно извинение от страна на шоуто "Господари на ефира", което от години капитализира от  расистки и хомофобски образи на уязвими малцинства.

На 2 февруари 2017 шоуто удари дъното като излъчи тайно заснети кадри на сексуален контакт между монах и подставено лице. Монахът не бе анонимизиран, за разлика от заснелия кадрите.

Настояваме това отвратително унижаване на хомосексуални хора в ефир, били те и монаси, да спре. Това предаване е доказало, че не може да прави шоу, без да унижава и обижда големи групи от хора. Например, расистките и унизителни репортажи с роми са факт почти всяко предаване, а помним и ужасния репортаж за масажи, в който жената, принудена да прави еротични масажи бе показана, а "клиентът" мъж – анонимизиран.

Настояваме да не излъчват втората част на "порното" и вместо това от шоуто да се извинят на монасите и на зрителите за скандала.

Нашата петиция не е някакъв абстрактен морален вопъл: публичният тормоз, който Карбовски спретна на монасите от Троянския манастир доведе до смъртта от сърдечен удар заради причинения стрес на един от набедените монаси.

Рейтинги не бива да се правят на гърба на уязвими хора, заснети, без тяхно позволение, само за да бъдат унижавани публично в ефир.

Прочетена 860 пъти

Ново от "Интервюта"

Ново от "Рубрика"

Ново от "Клипове"