IcoPetroffInfoLux.com

Скандали, коментари, анализи

 

 

Арт рок център  

 

концерти,  

мероприятия и  

набиране на рок  

музиканти за изяви  

Ицака с интервю за вестник Уикенд

Написана от

 Скандалният основател на „Арт рок център” Ицо Петрофф, когото всички наричат на галено Ицака, усилено твори. Той подотвя нова книга, в която ще опише черно на бяло живота на гей обществото у нас, та

Пред репортер на „Уикенд” музикантът, дръзнал да уголеми устните си като певица, споделя, че в момента страната ни няма гей икони, каквито навремето били Егмил Димитров, Васил Андреев и Парцалев. Той споделя, че е присъствал на бракосъчетание между мъже у нас, което се извършило в църква, защото гражданския обет все още не бил разрешен.

йните бракове между мъже, дълбоко заровени сексуални влечения на бивши и настоящи тв водещи и политици.

 

-Притеснено ли е гей обществото от изявите ви? И ако е така, защо – та вие сте от малкото, които открито говорят за еднополовата любов?

 -Не е притеснено. Познати и приятели дори се радват за откровеното ми отношение към този проблем, защото е известно, че когато фактите говорят, и боговете мълчат. Например в интервюто, в което изказах мнение за политика Р.К., който вече остана в миналото. Самият факт, че рейтингът му е нулев, говори за наказателен вот на неговите избиратели. В един сайт другата селска гарга – Азис, изграчи, че не съм бил гей и казаното от мен за някои звезди не е вярно.

 

 -Лесно ли се става гей в България и защо толкова младежи напират да минат „под дъгата“?

 -Казвайте ми Ицо Пет­рофф - Ицака. Това е името ми. За сексуално различните и за техните изяви не бих ис­кал да коментирам, защото те сами решават как да се коментира тяхното присъст­вие. Но всички те, виждайки живота на известни певци, артисти и спортисти, естест­вено е, че всеки от тях би искал да живее като тях. Дори футболистът Роналдо беше споделил: „Може да съм гей, но имам много пари“. Е, и той под натиска на обществото набързо се ожени и деца натвори...

 

 -Кога беше по-лесно човек да е обратен - по времето на соца или след това?

 -И в двата периода е трудно за всички, но когато защитаваш своите позиции, си струва да се бориш и да победиш. Лично аз нито осъждам, нито обвинявам хората, които казват, че са хомосексуално устроени. През последните 10 години от преход в България се шири една тенденция на за­силваща се дискриминация спрямо хората с различна сексуална ориентация. Властта, за да прикрие свои слабости, вади плашилото „педофилия“. В моменти, ко­гато вниманието на народа трябва да бъде отвлечено от важни политически, социални или финансови промени, се използва омра­зата срещу различни етноси или към хомосексуалистите като виновници за разврата и разрухата в държавата. Още по-лошо става, когато витиевато се използва и на­сочва общественото мнение към думичката „педофилия“. Че педофилията е не само сексуално влечение и удов­летворяване с деца, а и психично заболяване, което води и до тежки криминални престъпления, и това нито медиите, нито учените го коментират. А би трябвало. Защото определени кръгове от властта се възползват да злоупотребяват, като използват малолетни и непълнолетни извършители на престъпления да сочат батковци и чичковци хомо­сексуалисти като педофили. Често такива деца са изпращани на места, където се събират хора с различна сексуална ори­ентация и им се „предлагат“, за да могат впоследствие да посочат „някой“, клъвнал на въдицата на органите на реда. Много са примерите, които могат да се посочат на подобно извращение от страна на опре­делени кръгове от органите на МВР. Владо Кузов е най- яркият. Никога, ама никога не е бил педофил - това ви го казвам, понеже добре знам. Но обществото го заклейми. Едно е да си гей, друго е да си педофил.

 

-Разкажете ни за соца - кой беше най- известният гей тогава?

 -Безспорно кралят на поп музиката Емил Димитров беше истинска звезда. Той живееше по необикновен начин, имаше парите на голяма звезда и феновете му го обичаха. В една биографична книга за него се казваше, че жена му Мариета Димитрова го хванала на калъп с певица, която свирела на инструмента му в самолет за Москва. Лично от Емил по-късно знам това, че днешната известна певица, обичана от народа е нашето Лили. А колкото от спомени­те ми за соца, повярвайте ми - те не са от най-добрите, но имаше и хубави преживя­вания. Тогава мои приятели бяха поетът и текстописец Захари Петров, художникът Иван Кирков, певицата Леа Иванова, съпругът ѝ Еди Казасян и балетната звез­да Наско Самев, великият Георги Парцалев.

 

-Парцалев как минава­ше между капките?

 -Парцалев беше много щедър, много скромен и чистосърдечен човек. Е, безспорно се знае и това, че бате Жоро беше винаги в центъра на вниманието. Но между шегите ми е спо­менавал, че е притеснен от факта, че Георги Калоянчев, за когото той твърдеше, че го цени и уважава, е народен артист. Парцалев ме питаше: „Къде е справедливостта?! Той е народен артист, а аз, който съм обичан два пъти повече от народа, съм за­служил“. Гарантирам обаче, че го е казал без зла мисъл, а просто като констатация. Другото, което е абсолютно вярно, е, че той никога не се е пазарил за хонорари и всъщност беше щедър към всички. Парцалев бе висок професионалист и естест­вено, получаваше най-го­лемите възнаграждения, но той изкарваше тези пари с много труд и с много любов, защото имаше участия и във филми, тв театър и различни предавания, както и десетки концерти. За съжаление, ударите на властта не под­минаха и него. В историята на различните обаче като мит ще остане една негова крилата фраза: „Какви хора сте вие, бе? Оправихте България, та сега седнахте с нашите задници да се занимавате“. Тази нашумяла фраза от миналото е казана пред съда през 1964 г.

 

-Не е ли мит тази ре­плика?

 -Не, истина е. Парцалев лично ми го е разказвал поне 3 пъти.

 

-Защо доста мъже предпочитат да крият сек­суалната си ориентация?

 -Причината е една. Пречи им се да се реализират, често са уволнявани от работа и най-вече злобата и капсулираността на бълга­рите в отношението им към различните.

 

-Политиката и хомосексуалзимът имат ли почва у нас? Вървят ли ръка за ръка?

 -Определено да, но по­литиците гейове прикриват различната си ориентация и с това помагат предимно на себе си. За общността и дума не става. Това поведе­ние не го оправдавам. Тук подкрепям Марешки, който настоява сексуалната ориентация да се декларира от хората, които искат да заемат публични длъжности. Така няма да са обект на изнудване и шантаж и ще са полезни и на себе си, и на обществото.

 

-Има ли популярна гей двойка в България, която да парадира с любовта си?

 -В момента чак популярна двойка не бих могъл да се сетя, но в предишните години Емил Димитров и Пипондера бяха гей икони. Васил Андреев и Лапчо, после Азис и Китаеца и много други. Сега явно няма толкова интересни връзки между хомосексуалните и те не са коментирани.

 

-Има ли тайни гей бра­кове в България?

 -Разбира се. Бил съм сви­детел на един брак между архитект от Пловдив, който сключи църковен брак с фут- болна звезда от „Локомотив“ Пловдив. Присъствал съм и на голяма веселба отново с църковен брак на бизнесмен от Варна с чалга звезда от „Пайнер“, който дотогава парадираше, че е хетеросексуален. Този гей брак доказа точно обратното. Но пиша нова книга, там ще научите повече. Работното й заглавие е „Сенки от ада“.

 

-Вярвате ли в евро-атлантическите ценности - примерно, че е нормално човек сам да определя пола си, да има желание за носене на женски дрехи, женско поведение?

 -Определено не. Ние сме далече от европейските ценности и това ми се струва почти невероятно. Макар че хора с различна сексуална ориентация е имало още от незапомнени времена. Те ос­тавят трайни следи в живота на елита в литературното и художествено наследство. Българските величия не мога да коментирам, но в световен мащаб без никакъв свян са обявени за гей лич­ности Иван Грозни, Петър I и много други. Според авто­ритетни историци Петър I се влюбил още като младеж в Андрей Меншиков, на когото заповядал да му бъде под ръка по всяко време на денонощието. Петър I често посещавал Холандия, стра­ната на свободните нрави, а Меншиков бил неизменно до него.

 

-Какво ново при вас в музикалния шоубизнес?

 -Заедно с хип-хоп изпъл­нителя Валенто сме готови за представяне на няколко мои композиции. Валенто - Валентин Клисарски, безспорно ще бъде един добър рап изпълнител, за­щото премина шестмесечно обучение от изтъкнати пре­подаватели по музика, сол­феж и сценично поведение. Лично аз и моите екипи ще положим всички усилия той да се реализира успешно на голямата сцена.

 

Прочетена 4399 пъти

Ново от "Интервюта"

Ново от "Рубрика"

Ново от "Клипове"