IcoPetroffInfoLux.com

Скандали, коментари, анализи

 

 

Арт рок център  

 

концерти,  

мероприятия и  

набиране на рок  

музиканти за изяви  

ВЕСТНИК „УИКЕНД” ЗА ИЦО ПЕТРОФФ – ИЦАКА

Написана от

Скандалният рокаджия Ицо Петрофф е роден на 9 януари 1952г. завършил е музикално училище и Консерваторията. Участвал е на фестивалите „Златният Орфей”, „Песен за Варна” и е отличен за цялостно творчество от „Мюзик старс”за рицар на българската музикална култура. Има сериозно присъствие във шоубизнеса като музикант, продуцент и писател. Автор е на няколко скандални книги, описващи цветно живота на гей обществото е страната ни.

Интервю на Дани Златанчева

 

- Г-н Петрофф, вие сте рокаджия, но най-голяма известност получихте като човек, разкриващ тайните на гей елита. Какво ви провокира да влезете в тази щекотлива тема? Имаше ли конкретен повод?

- Да, имаше причини. Късата памет на медии, журналисти и обикновени хора беше повод да напиша моето мнение за близките ми отношения с Емил Димитров, Георги Парцалев, Атанас Свиленов, сърдечния хирург Чавдар Драгойчев, балетиста Атанас Самев и много други. Тъй като много бързо бяха забравени, в книгата си аз реших да разкажа за тях, погледнато от моя ъгъл. Да разкрия неща, които са факт, но които премълчават от куртоазия или неудобство от медиите.

- Има ли гей мафия в България, или съществуването и е художествена измислица? Ако я има – какво представлява тя?

- Това са пълни глупости, няма никаква гей мафия и няма никаква мафиотска система. Има гей сдружения и те нямат нищо с мафиотските структури. Коза Ностра са престъпници и не може да се говори за прилики и разлики с гей движенията.

- Каква е възможността в проценти, държавата ни да се управлява от гей мафия?

- Разсмивате ме с наивността си. Никаква възможност и нула процент шанс.

- В момента в Парламента има ли представители на гей малцинствата?

- И в този, и в миналия, и в бъдещия Парламент ще има, защото просто сексуално различните съществуват. Те като всички останали, имат амбиции и желание за реализация, защото с Лисабонския договор всички сме с равни права. Научно доказано е, че около 10% от хората са хомосексуални, така че може да си направите статистиката какъв е броят им.Отделен е въпросът колко от тях признават това.

- Имате ли представа колко са гей убийствата от любов в страната ни? Най-известното такова убийство кое е?

- Убийствата са не само от любов, както това е при Румен Шопов, защото има ненавист към гей ориентираните. От известно време хомофобията се шири така, както никога не е била в България. Насилието, побоищата и обидите, са доста често срещано явление. А колкото до най-жестокото убийство, това на компютърния специалист Румен Шопов, аз преди време споделих в моя сайт статията „Тайните на най-жестокото гей убийство в България”. До версията за гей свадата ченгета са стигнали след като арестували двама души. Единият от тях – Радослав, бил известен хомосексуалист, бил задържан и преди от полицията. Преди години мъжът забил нож в ануса на друг гей и го завързал на пейка в Борисовата градина. Та дипломираният компютърен спец Пумен, повикал самоукия компютърджия Радослав, да му оправи лаптопа…  Така казаха криминалистите, аз лично имам друга версия.

- Има ли разлика в мъжката и в женската любов?

- Да, когато обичаш жена, нещата са по-различни, защото ти си кавалер и отношенията стоят по друг начин. При гей връзката има своето по-мъжко отношение и някак си всичко е далеч по-различно.

- Колко пъти сте се влюбвали в жени? Малцина знаят, че имате два брака зад гърба си, дори сте баща…

- Не водя статистика колко пъти съм се влюбвал, но мога да кажа, че това е безкрайно хубаво чувство и с моята бивша съпруга се обичаме и уважаваме до днес. Тя се казва Зорница Прол и живее в чужбина. През септември беше в България и с ежедневните ни срещи, плюс голямата привързаност, се доказват по безспорен начин нашите добронамерени отношения.

- Били ли сте наказван за връзка с мъж, особено по времето на социализма, когато за този вид отношения не се говореше?

- Проблемите ми с предишния тоталитарен режим не бяха един и два. Спираха ми изявите в телевизията и радиото. Прекратяваха ми се турнетата заради подадени некоректни сигнали. На правителствени участия полк. Джидров директно казваше: „Моля, моля без този педераст”. Само че работех с изключително толерантен и коректен музикант – Никола Чалъшканов, който казваше „Ицо Петрофф е в основата на цялата ни програма. Просто без него няма да има програма”. Имах и голям проблем заради гей връзката ми с много талантливия, с изключително присъствие и красив музикант – Стефан Бъчваров. Нашите отношения дразнеха не само милиционерските служби, но и злобно съскащите колеги – певци и музиканти. С помощта на мой приятел, който беше син на полковник от ДС, отървах член 38, с който те изселваха на мига, ако не те открият вкъщи след 20 часа. Така че, без да се правя на репресиран, наистина съм страдал заради ориентацията си преди 10 ноември. Тогава бяха най-силните ми години, можех да направя далеч по-успешна кариера. На запад за такива неща се водят дела и се плащат рекордни обезщетения…

- Защо някой от хомосексуалните предпочитат да се крият зад щастливо семейство, жената и децата? Какво ги притеснява?

- Мога да отговоря, че поради липсата на толерантност на тези хора  веднага ще им се попречи  да се реализират като личности, като ще им се препишат ред несъществуващи неща и ще им бъдат прикачени най-обидни думи. Така много гей ориентирани не бяха в състояние да преживеят обидите и много често някои от тях слагаха край на живота си, а други в отчаянието си посягаха към дрогата или алкохола. Има десетки, дори стотици разрушени съдби.

- Кой български политик харесвате чисто като мъж?

- Политиците не са моята стихия, но чисто човешки бих свалил шапка на Стефан Данаилов. Изключително достоен, симпатичен и достолепен човек. Абе, артист и човек с главно „Ч”

- Вие лично получавали ли сте смъртни заплахи, разбрахте ли от кого и защо са били?

- Да, в началото на миналата година. Бяха много нагли и безскрупулни. За това че подадох сигнал в прокуратурата, бях повикан в СДВР, но там ме гледаха като извънземен и никой не си мръдна пръста да се направи нещо. Може би защото знам още много неща – освен за Рада Дълбоката, Криси Коня и Дани Свирката, но за тях ще разкажа на по-късен етап.

- Каква беше тази история с Рада Дълбоката?

- Казал съм каквото имам да казвам. Всеки има право да си признае или отрече че е педераст, какъв да бъде сред обществото. Когато обаче си политик, е редно да си признаеш пред избирателите.

- Мечтаете ли?

- В мечтите си стигам много високо, но ще видим… Знам, че от високо много лошо се пада.

- Пишете ли в момента?

- Да, защото видях, че хората ме четат и всичките ми шест книги са изкупиха по най-бърз начин. Работя над нов проект с работно заглавие „Сенки от ада” и за това си мисля, че трябва да имам здраве, а иначе с Бога напред и аз след него. Написах ноти и стихове за групата „Татко Кристофър”, която вече има и нови членове и се надявам с тях да реализирам юбилейния си концерт – „50 години с рок легендата Ицо Петрофф”. С рапарът Валенто подготвих  моята композиция „Рок Изкуство” и възнамерявам да го включа в концертна поредица, която ще реализирам с групата „Петрофф и приятели”

Прочетена 3970 пъти

Ново от "Интервюта"

Ново от "Рубрика"

Ново от "Клипове"